Mobilná klimatizácia zaistí osvieženie kdekoľvek

Ako vybrať mobilnú klimatizáciu do bytu, aby čo najlepšie vyhrala boj s horúčavou?

Mobilná klimatizácia zaistí osvieženie kdekoľvek zverejnené: 4. 7. 2024

Účel klimatizácie je každému jasný - ochladzuje vzduch v miestnosti. Málokto však vie, ako celý systém funguje a že existujú jasne dané pravidlá, ktoré musí každá klimatizačná jednotka spĺňať. Na trhu nájdete hneď niekoľko druhov klimatizácií, o ktorých zozname sme písali napríklad tu. Dnes sa ale zameriame priamo na mobilné klimatizácie. Tie majú oproti stacionárnym zásadnú výhodu - umožňujú ľahký presun do akejkoľvek časti vášho interiéru.

Ako vybrať mobilnú klimatizáciu
Ak si kladiete otázku, ako vybrať mobilnú klimatizáciu do domu či bytu, ste na správnom mieste. Pripravili sme pre vás najdôležitejšie informácie, ktoré by ste mali pred kúpou zvážiť. Pozrieme sa na funkcie mobilných klimatizácií, ich možnosti a dispozície. Mobilná klimatizácia neochladzuje len vzduch, ale môže mať aj ďalšie užitočné funkcie. Pri jej výbere je dôležité zvážiť, aké ďalšie funkcie od nej teda očakávame. Isté je, že pri kúpe mobilnej klimatizácie, nebudete musieť investovať závratné čiastky, nečakajú na vás žiadne stavebné úpravy, ale naopak len rýchle zapojenie bez ďalších starostí. Pri výbere sa zamerajte na výkon. Klimatizácie s výkonom okolo 2 kW sú vhodné pre menšie miestnosti, zatiaľ čo výkonnejšie modely (okolo 3 kW) zvládnu miestnosti s objemom 80–100 m³. Najvýkonnejšie modely dosahujú až 4,6 kW a sú určené pre miestnosti s výmerou až 140 m³.

Vzduchový výkon mobilných klimatizácií
Každá jednotka odvádza teplý vzduch von z miestnosti a privádza do nej vzduch studený, čo zaisťuje ochladzovanie. Intenzita ochladzovania závisí nielen od chladiaceho výkonu, ale aj od vzduchového výkonu. Čím vyšší je vzduchový výkon, tým účinnejšia je klimatizácia.

Chladiaci výkon
Chladiaci výkon určuje, ako studený vzduch z klimatizácie fúka. Udáva sa v kW alebo BTU. Na rýchly výpočet chladiaceho výkonu použite vzorec: každý 1 kubický meter vyžaduje chladiaci výkon 30 wattov.

Odvod kondenzátu
Chladenie produkuje kondenzát, ktorý je potrebné odviesť. Väčšina mobilných klimatizácií disponuje automatickým odparovačom, ktorý mení kondenzát na plynné skupenstvo a odvádza ho spoločne s horúcim vzduchom.

Mobilná klimatizácia s wifi
Chytré technológie sa nevyhli ani mobilným klimatizáciám a sú pre mnohých skvelým pomocníkom. Chcete ochladiť miestnosť či byt ešte pred príchodom? Bude správne udržiavať v miestnosti stále rovnakú teplotu? Je klimatizácia v poriadku a nepotrebuje zásah technika? Odpovede na tieto aj ďalšie otázky okamžite zodpovie inteligentná mobilná klimatizácia z nášho e-shopu. Tie okrem obsluhy cez WiFi plnia aj funkciu odvlhčenia, majú 24 hodinový časovač aj ďalšie prednosti. Vzhľadom na to, že disponujú aj diaľkovým ovládaním, nebudete na internete závislí, bude len príjemným doplnkom pri komunikácii s mobilnou klimatizáciou.

Mobilné klimatizácie do bytu tiež vyžadujú údržbu
Alergici by mali dbať na pravidelnú údržbu klimatizácie, najmä čistenie prachového filtra. Odporúča sa tiež mobilnú klimatizáciu pred dlhšou odstávkou dôkladne presušiť a vypustiť zvyškový kondenzát, aby sa zabránilo množeniu baktérií.

Poradenstvo a servis
S výberom správnej klimatizácie vám poradia naši špecialisti s mnohoročnými skúsenosťami, či už hľadáte klimatizáciu mobilnú alebo sa zaujímate o centrálne chladenie v domácnosti. Všetky montážne a servisné práce vám môžu zaistiť skúsení partneri spoločnosti Ptáček. V sortimente spoločnosti Ptáček nájdete značky ako BAXI, De Dietrich, TOSOT (Sinclair), Samsung, Panasonic, LG a Airwell. Než sa rozhodnete pre nákup, poraďte sa, ktorá klimatizácia je pre vás najvhodnejšia. Mobilnú klimatizáciu môžete vyberať aj na našom eshope.

Zanechajte nám svoje kontaktné údaje a my sa vám ozveme

Vyplňte pár informácií o vás

  • Ste koncový spotrebiteľ, alebo v našom odbore podnikáte?
    Nechajte nám na seba kontakt, doplňte upresňujúce informácie, prípadne priložte vlastné dopyt a súvisiace podklady.

Kontaktné údaje:

  • +421
  • Pro vyhledání nejbližšího koupelnového studia
    zadejte vaši adresu nebo PSČ
  • Vybrat
    Maximálna veľkosť prílohy 5MB.