Doskový radiátor Korado pre nízkoteplotné zdroje tepla

Radiátor Korado RADIK V-POWER je doskové inovatívne vykurovacie teleso s integrovaným modulom s ventilátormi.

Doskový radiátor Korado pre nízkoteplotné zdroje tepla zverejnené: 25. 7. 2024

Pri vykurovaní tepelnými čerpadlami je možné síce pripojiť takmer akýkoľvek radiátor, avšak nie každý je tou ideálnou voľbou. Klasické radiátory sú obvykle navrhnuté na prácu s vyššou teplotou vstupného média, ktorá býva pri tradičnom kotle vyššia. Tepelné čerpadlá ale obvykle pracujú s nižšími teplotami, čo môže ovplyvniť účinnosť vykurovacích telies. S tým súvisí aj veľkosť. Kvôli nižším teplotám, ktoré tepelné čerpadlá produkujú, by mohlo byť potrebné napr. inštalovať do väčších radiátorov na dosiahnutie dostatočného ohrevu miestnosti. Pôvodné telesá sa tiež nemusia dobre vyrovnávať s rôznymi režimami tepelných čerpadiel, čo zahŕňa aj nižší výkon pre úsporu energie. Klasické radiátory by mali byť schopné efektívne regulovať prísun tepla, aby bolo možné plne využívať tieto režimy. Preto je tu riešenie v podobe radiátora Korado.

Doskový radiátor Korado s ventilátorom pre lepší výkon
Existuje však viacero dôvodov na výber radiátora, ako je RADIK V-POWER, ktorý bol navrhnutý priamo na použitie s tepelným čerpadlom. Najväčšou výhodou nízkoteplotného vykurovania, ktoré je doménou tepelných čerpadiel, je práve tá účinnosť pri využití nižších prevádzkových teplôt. Inovatívne doskové teleso RADIK V-POWER zaistí efektívne vykurovanie v nízkoteplotných vykurovacích systémoch. Jeho jedinečnosť spočíva v integrácii ventilátorov a autonómneho regulátora priamo do vykurovacieho telesa. Môže byť používané bez ventilácie, alebo v niektorom z piatich stupňov intenzity nútenej konvekcie. Integrované ventilátory zvyšujú tepelný výkon radiátora až o 60%.

Model RADIK V-POWER je doskové inovatívne vykurovacie teleso v prevedení PLAN s hladkou čelnou doskou a integrovaným modulom s ventilátormi. Umožňuje spodné stredové, pravé spodné, ľavé alebo pravé bočné pripojenie na rozvod vykurovacej sústavy. Zo zadnej strany sú privarené dve horné a dolné príchytky. Vykurovacie telesá s dĺžkou 1 800 mm a dlhšie majú navarených šesť príchytiek.

Doskový radiátor Korado vie chladiť miesto klimatizácie
Nové doskové teleso RADIK V-POWER nájde navyše uplatnenie aj v letných mesiacoch. V režime dochladzovania vie pracovať s chladnejšou vodou, ktorú niektoré druhy tepelných čerpadiel dokážu dodávať do vykurovacej sústavy na ochladzovanie budovy.

Radiátory Korado v niekoľkých veľkostiach aj výkonoch
RADIK V-POWER je dodávaný v type 22 s výškami 524, 624 a 924 mm a v štandardných dĺžkach od 400 do 2000 mm. Jedinečná konštrukcia samostatného modulu s ventilátormi a integrovanou reguláciou umožní dodatočnú inštaláciu na staršie typy vykurovacích telies KORADO s rovnakými rozmermi, v ktorých je dodávaný RADIK V-POWER. To ocenia predovšetkým používatelia tepelných čerpadiel, ktorí po výmene kotla na plyn či fosílne palivá potrebujú dosiahnuť zvýšený výkon vykurovacieho telesa pri nižších teplotných spádoch. Iste uvítate aj veľmi tichú prevádzku. Maximálna bezpečnosť je zaistená vďaka napájaniu jednosmerným napätím 12 V z externého sieťového zdroja. Spotreba elektrickej energie sa pohybuje od 4 do 15 W.

RADIK V-POWER SET - riešenie pre dodatočnú montáž
Je kompatibilný aj so staršími vykurovacími telesami KORADO o veľkosti do 2000 mm, typ 22. Tento set využijú všetci zákazníci, ktorí vykonali výmenu zdroja tepla. Set obsahuje všetky súčasti, ktoré potrebujete na montáž a prevádzku.

Sada okrem doskového radiátora obsahuje

  • ventilačnú jednotku
  • snímače teploty
  • napájací konektor
  • napájací adaptér – 1,2 m
  • rovnú čelnú dosku
  • príslušenstvo pre montáž na vykurovacie teleso

Voliteľné príslušenstvo

  • bočné kryty
  • predlžovací kábel

Rovnako ako v prípade iných radiátorov Korado, je možné objednať si rôzne farebné prevedenia. Vyberať je možné zo vzorkovníka KORADO a zo vzorkovníka RAL. Ďalšie podrobnosti vám poskytnú odborní predajcovia na našich pobočkách.